Marketing másként, ahol a márkád értékeit mindenki számára láthatóvá tesszük!

 

email: hello@modernitymarketing.com

telefon: +36 20 613 6500

Kövess minket!

Karrierváltás, most hogyan tovább?

Életkoromból fakadóan a legtöbb barátom, ismerősöm – csak úgy, mint én is –  az Y generáció szülöttje. Ebben önmagában még semmi érdekes nem lenne, azonban sorra veszem észre, hogy nagyon kevés százalékukat elégíti ki az éppen aktuális munkájuk.

Szerencsések vagyunk, hiszen korra és nemre tekintet nélkül valami teljesen újba belekezdeni soha nem volt még ennyire támogatott, mint manapság. Körül is néztem a piacon, hogy ha karriert váltanék mibe is kezdhetnék bele?

Az alábbi szempontokat vettem figyelembe:

 • adjon annyi változatosságot és kihívást amennyivel az érdeklődésemet hosszú távon is fenntarthatja az új szakmám.
 • olyan munkát végezzek, ami olyan szaktudást ad, amivel más emberek problémáját tudom megoldani
 • ne legyen helyhez és életkorhoz kötve a munka végzése, így akár kisgyermek mellett vagy vidékről is el tudom végezni.
 • új lehetőségek és finom irányváltoztatások is kivitelezhetőek legyenek munkahelyen belül.
 • nagy kereslet legyen rá a piacon
 • nagyjából fél év alatt elvégezhető képzése legyen, ahol amennyiben fizetős lehetséges legyen a részletekben való fizetés is.
 • és nem utolsó sorban, havi minimum: 250 000 – 300 000 forint nettó kezdő fizetésem legyen.

Úgy gondoltam, hogy ezzel aztán feladtam a leckét magamnak. A piaci igény az egyik legfontosabb a fenti feltételek közül, ezért elkezdtem álláshirdetéseket nézegetni, ahol rengeteg betöltetlen fejlesztői pozíciót láttam. Nagy meglepetésemre szinte bárhova felvesznek minimális tapasztalattal, vagy komolyabb tapasztalat nélkül is. A lényeg, hogy értsd azt, amit csinálsz. Itt el is döntöttem, hogy akkor én fejlesztő leszek.

Több iskolát is megnéztem, de a legtöbb helyen a feltételek nem feleltek meg az igényeimnek. A véghajrában a top 3 között a különböző online jelenlétek döntöttek, mint pl: a volt hallgatók milyen véleménnyel vannak a képzésről, milyen információkat oszt meg magáról az iskola, mennyire hallgatóbarát az intézmény. Így esett a választásom a Green Foxra, ahol volt szerencsém egy kis betekintést nyerni az intézmény mindennapjaiba.

Amit a legjobban imádok bennük az a mindenre kiterjedő figyelmes részletesség, amivel megteremtik azt a légkört, ami az iskolában van.

Az oktatásról:

 • az alap angoltudáson kívül semmilyen előképzettség nem szükséges, az iskola elkezdéséhez.
 • intenzív elköteleződés mellett négy és fél hónap alatt megtanulhatok programozni és a végzett hallgatóik 90% sikeresen elhelyezkedett.
 • a tanulás 90%-át mentorok által vezetett egyéni és csoportmunka jellemzi, ahol a képzés végén valós projektbe fogunk részt venni.

A benti hangulatról:
A már említett részletesség itt teljesedik ki számomra ugyanis a napkezdés (check-in) és a napzárás (check-out) úgy zajlik, hogy mindenki elmondja, hogy éppen hogy érzi magát, milyen napja volt és tisztelettel végighallgatjuk egymást.

Többféle típusú foglalkozásokon veszünk részt:

 • a workshoppokon, ahol feladatokat oldunk meg és kódolunk,
 • cognitive apprenticeship-eken: ilyenkor a mentorok kódolnak, mi figyeljük, miközben végig magyarázzák számunkra, hogy mit és miért csinálnak. Így könnyedén elleshetünk trükköket.
 • material review-on ahol ellenőrizzük, hogy mindenki megértette-e az előző napi házi feladatokat, ha nem akkor átbeszéljük.
 • és minden pénteken demót tartunk, amit a Green Fox partnerei megnézhetnek így segítve a jövőbeli elhelyezkedésünket.

Az egész oktatási modell a flipped classroom módszerre épül, ami magyarul annyit tesz, hogy „fordított osztályterem”.  Olyan tanulásszervezési megoldás, ahol a hallgatók otthon, egyénileg nézik át a mentorok által előre kigyűjtött elméleti előadásokat, tananyagokat ami alapján a következő napon el tudják végezni a feladatokat. Természetesen az esetleges kérdéseket a material reviewon átbeszéljük.

A Green Fox egy életérzés, ahol mindenben megjelenik valami nerd és green dolog. Például ezeket kívülállóként biztosan nem vetted észre:

 • az évfolyamok neveit a különböző róka fajok latin nevei adják.
 • az osztályok neveit a különböző zöld színek színkódjai adják.
 • az osztálytermek elnevezése egytől-egyig női informatikusokról vannak elnevezve, mint pl: Grace Hopper vagy Ada Lovelace, mert lehet nem tudtad, hogy a programozás régen a nők terepe volt.

Egyedül, ami kicsit megrettentett, hogy otthagyni a jelenlegi munkámat és egy ennyire intenzív dologba beleugrani számomra hatalmas lelki megterhelést jelent. De a Green Foxnál erre is gondoltak, hiszen ez nem egyedi probléma, ezért négy pszichológussal dolgoznak, akik folyamatosan szakmai segítséget nyújtanak a hallgatók számára. A képzés árát pedig, van lehetőség utólag téríteni, így nem kell, hogy anyagi kétségek közt teljen el ez a négy hónap.

Ha téged is érdekelnek vagy szeretnél jelentkezni hozzájuk akkor, kattints ide.